Голманот од Бенефика го скрши трофејот

Португалска Бенфика го освои Суперкупот на Португалија со триумфот над Рио Аве, што беше и очекувано. Голманот на Бенфика, Пауло Лопес на крај од преголема радост успеа да го скрши трофејот. Од стаклениот дел успеа дури и да се исече.